torsdag 15 december 2011

Dagens Outfit | Svart läder & nitar

"I am not complete."
-EDWARD SCISSORHANDS

Spelad av JOHNY DEPP
Regisserad av TIM BURTON

En av mina favoritfilmer. Mästerlig på alla sätt. Först skriven som en musikal. Inspirerad av en teckning Tim Burton själv målat som tonåring. Tom Cruise, Jim Carrey och Robert Downey Jr. som tänkta skådespelare. Slutligen blev det Johny Depp som gick ner 11kg och fick kliva in i rollen som Edward.

För er som inte sett den här filmen - köp den nu. Nej, inte hyra eller låna! Den här filmen förtjänar att stå väl synligt hemma hos dig och bli sedd minst några gånger i månaden. Speciellt under vintertid.

Edward Scissorhands (1990)
Det är en saga som berättar historien om Edward, en nästan fullkomligt skapad människa som har saxar istället för händer eftersom hans skapare dör precis innan han hinner ge honom händer. Isolerad från omvärlden lever han ensam i ett gammalt slott som står högst upp på en kulle, ända tills sminkförsäljaren Peg dyker upp och välkomnar honom hem till sig själv. Till en början blir Edward älskad av alla i samhället, men snart vänder tillvaron inte bara för honom, men för alla i hans närhet, speciellt Kim (Pegs dotter) som slås av kärlekens dilemma.

En annorlunda tolkning a Frankenstein's Monster där (som vanligt av Tim Burton) det färggranna och välkomnande visar sig dölja flera lager av mörker och det som först är främmande och skrämmande döljer det finaste och bästa av mänskligheten.